2023-2024

Community Building

σειρά εργαστηρίων 



συντελεστές

Συμβούλιο/ Συντονιστική ομάδα συνδέσμου 2022-2024:
Μαρία Λοϊζίδου
Ανδρέας Μαλλουρής
Μαριέτα Μαυροκορδάτου
Ελένη Οδυσσέως
Ελπίδα Φραγκεσκίδου

Ελπίδα Φραγκεσκίδου
συντονισμός/επικοινωνία

Ελπίδα Φραγκεσκίδου
σχεδιασμός

Παναγιώτης Μηνά
φωτογραφία

Κυπριακή Δημοκρατία, Υφυπουργείο Πολιτισμού Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού
υποστηρικτής


Σειρά δώδεκα (12) εργαστηρίων που απευθύνονται σε όλους, με στόχο την εικαστικής πρακτική και τη παραγωγή σκέψης. Στα άτομα που επιθυμούν να συμμετέχουν δίνεται η πιθανότητα να γνωρίσουν τη σύγχρονη τέχνη με βιωματικό τρόπο.
Θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Οικήματος του Φυτωρίου, σε Στούντιο Καλλιτεχνών και σε διάφορους άλλους χώρους που έχουν επιλεχθεί σε σχέση με το θέμα του εργαστηρίου.

εργαστήρια


ANXIETY / How long will we be running in circles?

εργαστήρι με την Δήμητρα Καλλίτση 

οίκημα συνδέσμου
30 Σεπτεμβρίου(16:00 μ.μ - 18:00 μ.μ)
1 Οκτωβρίου (11:00 π.μ - 13:00 μ.μ) και
7 Οκτωβρίου (16:00 μ.μ - 18:00 μ.μ)


Ένα εργαστήρι/μια άσκηση πειραματισμού στη βάση του performance art, που βασίζεται στην ιδέα του «creating something out of nothing», έχοντας το σώμα μας ως πρωταρχικό εργαλείο δημιουργίας. Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όσ@ς ενδιαφέρονται να πειραματιστούν δημιουργικά, ανεξαρτήτως ακαδημαϊκού / εργασιακού background, προηγούμενης πείρας, ηλικίας, κτλ.
Κατά τη διάρκεια αυτού του δίωρου πειραματισμού καλούμαστε να δημιουργήσουμε μια σειρά από κινήσεις / δράσεις στη βάση του αυτοσχεδιασμού προσκαλώντας στιγμές όπου δρουμε υπό μορφή σόλο ή ντουέτου / ομάδας (ανεξάρτητα με το αν δίνουμε το έναυσμα ή αν ανταποκρινόμαστε στην κίνηση / δράση κάποιου άλλου συμμετέχοντα), ή απόλυτης ακινησίας.Η άσκηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη οικειότητας με τους άλλους συμμετέχοντες και το σώμα μας (αναγνώριση δυνατων σημείων και περιορισμών), τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και την απελευθέρωση από το φόβο του να είμαστε «γελοίοι» / να εκτεθούμε.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι συμμετέχοντες καλούνται να λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω:  ‘Ρυθμός’, ήχος, θόρυβος, μυρωδιά, προφορικός λόγος, περιβάλλοντας χώρος, συμβολισμοί και μεταφορές, επανάληψη και μοτίβο, διάρκεια, διαθέσιμα υλικά
Το εργαστήρι αντλεί έμπνευση από τα κινήματα Dada και Fluxus και τα πρώτα ‘Happenings’ στο Cabaret Voltaire, παίζοντας με τις έννοιες του εφήμερου, του αυτοσχεδιασμού και της φτηνής τέχνης. Η άσκηση αυτή αναφέρεται στις έννοιες της ευθραυστότητας, της αποδοχής, του ανήκειν, της παράδοσης στο χάος προκειμένου να σπάσει ένα μοτίβο / ένας φαύλος κύκλος.

Σημείωση: Φοράμε άνετα ρούχα που μας επιτρέπουν να κινηθούμε ελεύθερα στο χώρο του Κήπου και να λερωθούμε! 


Painting as lexicon: symbolism, ritual, practice

εργαστήρι με την Ελένη Οδυσσέως

Korai Project Space, Λευκωσία
19 Οκτωβρίου,26 Οκτωβρίου, 0
2 Νοεμβρίου 18:00 μ.μ - 20:00 μ.μ




Σε αυτό το εργαστήριο, θα χρησιμοποιήσουμε τόσο πρακτικές όσο και θεωρητικές μεθοδολογίες για να αναπτύξουμε ένα ζωγραφικό λεξιλόγιο που φαντάζετε εκ νέου τη συμβολική φόρτιση των σχεδίων της αρχαϊκής περιόδου στην Κύπρο. Θα δημιουργήσουμε τις δικές μας βαφές χρησιμοποιώντας φυσικές και τεχνητές χρωστικές. Θα πούμε ιστορίες, θα ψιθυρίσουμε δεισιδαιμονίες, θα πιούμε κρασί, θα ζωγραφίσουμε σε υφάσματα. Θα ανακαλύψουμε καινούριες μεθόδους επικοινωνίας, μέσα από την ζωγραφική.

Μπορείτε να περιμένετε τρεις δίωρες συνεδρίες, όπου θα τεντώσουμε τους δικούς μας καμβάδες, θα μάθουμε τις ιδιότητες διαφόρων μέσων ζωγραφικής και πώς να τα φτιάξουμε. Θα συνεργαστούμε με τους δημιουργικούς προγόνους μας, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου συμβολικού λεξιλογίου που θα ανατροφοδοτήσει το δημιουργικό σας ταξίδι.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ζωγραφικής. Όλ@ ευπρόσδεκτ@!

Η κηπουρική ως αντίσταση, ως αναζήτηση, ως αντίδοτο: Σημειώσεις για την οικοδόμηση του παραδείσου,

εργαστήρι με την Μαρία Παπαχαραλάμπους 

Λεωφ. Αγιων Ομολογητων 91β, 1080 14 Οκτωβρίου (15:00-17:00)
15 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου (11:00-13:00)


Πρόκειται για ένα θεωρητικό αλλά και πρακτικό εργαστήριο, το οποίο με αφετηρία το ερώτημα αν η κηπουρική είναι τέχνη, αναπτύσσεται με στόχο να σηματοδοτήσει ιδέες και προκλήσεις που άπτονται της τέχνης, της φιλοσοφίας, της ψυχολογίας, της επιστήμης, της ποίησης. Επιχειρεί να κινηθεί στην αχαρτογράφητη περιοχή της δημιουργικής έκφρασης και διερευνά τις ενδόμυχες και μυστήριες διεργασίες της σαν μια συνάντηση που κάποτε λειτουργούσε ως ιαματική ιεροτελεστία. Εκεί, στον “ενδιάμεσο χώρο” του Winnicott, που η τέχνη λειτουργεί σαν ένα ¨επέκεινα¨ του εγώ και που δεν αποτελεί ανασυγκρότηση ή επισκευή, αλλά αναβάπτισμα του. Μέλημα του εργαστηρίου είναι να «καλλιεργήσει» να μετασχηματίσει και να οδηγήσει  στον αναστοχασμό πρωτίστως ως τέχνη της ζωής και αισθητική της ύπαρξης.

Οι ενδιαφερόμενοι φέρνουν μαζί τους σκαλιστήρι, σπόρους και χώμα. (Προαιρετικά)  

The artist moves the artwork, the artwork moves the artist

εργαστήρι με PASHIAS 

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας30 Οκτωβρίου, 1 Νοεμβρίου, 3 Νοεμβρίου Ώρα: 17:30 - 19:30 μ.μ

Η εγκατάσταση, το γλυπτό, η ζωγραφική, το βίντεο και η φωτογραφία συνυπάρχουν με το σώμα του δημιουργού και τα σώματα του κοινού, από το στούντιο στον μουσειακό χώρο, για να συμπληρώσουν, να καθορίσουν ή να επαναπροδιορίσουν την αναμεταξύ τους δυναμική. Οι καλλιτέχνες καλούνται συχνά να δώσουν κίνηση, ζωή και ήχο στο ήδη υπάρχων εικαστικό τους έργο, ή το αντίθετο, να δώσουν συμπαγή εκθεσιακή μορφή στην εφήμερη δράση τους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η θεωρητική και πρακτική διερεύνηση της σχέσης εικαστικού έργου με τη ζωντανή παρουσία του καλλιτέχνη, μέσω της επιτελεστικής χειρονομίας ως εργαλείο παρέμβασης, διάδρασης και εκ νέου δημιουργίας.


Εισαγωγή στην τέχνη της Υφαντικής,Εργαστήριο ύφανσης σε φορητό πλαίσιο  

εργαστήρι με Βάσια Αδάμου Βανέζη

Art Seen - Contemporary Art Projects & Editions
8 Νοεμβρίου, 10 Νοεμβρίου, 15 Νοεμβρίου 
17:00 μ.μ - 19:00 μ.μ


Για την Υφαντική ως εικαστική πρακτική


Πρόκειται για μια “αρχαία χειρονομία” όπως έχει αναφέρει ο Χάϊντεγκερ  η οποία  έχει μείνει αναλλοίωτη στην βασική της δομή και πρακτική  μέσα  από τους αιώνες . Μια χειρονομία μεταγραφής του χρόνου σε ύλη.

Από την αρχαιότητα έως  σήμερα η υφαντική τέχνη απηχεί σε διαφορετικές προσεγγίσεις  και εκφάνσεις τόσο κοινωνικοοικονομικές αλλά και ως μορφή τέχνης.

Είναι  ενδεχομένως μαζί με την ποίηση { Σαπφώ} από  τις  πρώτες  μορφές τέχνης  στον ελληνικό κόσμο που οι γυναίκες είχαν την δυνατότητα να ασκήσουν , {Όμηρος /Οδύσσεια / Πηνελόπη }.

Στην σύγχρονη εποχή από τον 20 ο αιώνα όταν συμπεριλήφθηκε  στα μαθήματα της σχολής  του Μπάουχαους (Bauhaus) αλλά και αργότερα στο Μπλακ Μαουνταίν κολλετζ ( Black mountain college) , “αναβαθμίστηκε" και από χειροτεχνία άρχισε να κερδίζει  σιγά σιγά την δική της θέση  στην Τέχνη με πολλούς καλλιτέχνες στην σύγχρονη εποχή να την συμπεριλαμβάνουν στην εικαστική πρακτική τους αλλά και σημαντικοί οργανισμοί  Τέχνης να αφιερώνουν εκθέσεις  με αποκλειστική θεματική την Υφαντική .

Κατά τη διάρκεια των 3 δίωρων συναντήσεων του Α’ κύκλου εργαστηρίων θα διδαχθούν ανισομερείς τεχνικές( υφαδίσιες), όπου επικρατεί το υφάδι .

Α. ΣΤΗΜΟΝΙΑΣΜΑ ΑΡΓΑΛΕΙΟΥ


Β.ΚΙΛΙΜΙΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ 
 
  • Οριζόντιες ρίγες
  • Λεπτές ρίγες
  • Κάθετες ρίγες( «μυκονιάτικη, ή “ένα κι ένα” ή “στυλάκια” )
  • Μέθοδος σύνδεσης υφαδιών - 1 ος τρόπος

Γ. ΑΝΑΓΛΥΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ - ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ

  • Περιστρεφόμενων υφαδιών
  • Γαζωτή - soumak

   

Sculpting/Narrating Identities

εργαστήρι με Ελπίδα Φραγκεσκίδου

Kuns Studio, Αφροδίτης 17,Λευκωσία 1060 2 Δεκεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου, 16 Δεκεμβρίου 16:00 μ.μ - 18:00μ.μ

Η χρήση του πηλού ως μέσου εκφρασής προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την δημιουργικότητά τους. Η συνδυασμένη χρήση τεχνικών, αφηγήσεων και ποιημάτων για την ανάπτυξη της ταυτότητας των δημιουργών προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην εμπειρία των συμμετεχόντων.

Μέσα από έννοιες όπως ταυτότητα και σώμα, προσφέρει ένα βαθύ επίπεδο εξερεύνησης και αναζήτησης της ατομικής ταυτότητας μέσα από τη δημιουργία τέχνης. Η έννοια της σωματοποίησης των εμπειριών και της ταυτότητάς μας μέσα από τον δημιουργικό προσανατολισμό του προγράμματος είναι εξαιρετικά πολύδιαστατη και εμπνευσμένη.

Το πρόγραμμα αναδεικνύει τη σημασία της διαδικασίας δημιουργίας και της μεταμόρφωσης της ύλης ως έναν ενδιαφέροντα τρόπο εξερεύνησης και έκφρασης.

Το Μέρος Α' με τη δημιουργία καλουπιού για ένα πιάτο είναι ένα βήμα προς την εννοιολογική αρχή της δημιουργίας, ενώ το Μέρος Β' προσφέρει την ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας αφήγησης μέσω της προσθήκης δισδιάστατων ή τρισδιάστατων στοιχείων πάνω στον πηλό. Τέλος, το Μέρος Γ' με τη χρήση πυροχρωμάτων και την γυάλωμα προσθέτει την αισθητική και την τελική επεξεργασία στο έργο.


Life Drawing

εργαστήρι με Milenko Stevanovic 

IN TOTO, Βοσπόρου 2, Άγιοι Ομολογητες, 1080
6 Δεκεμβρίου, 13 Δεκεμβρίου, 20 Δεκεμβρίου
18:00μ.μ - 20:00μ.μ


Ενα εργαστήρι σχεδίου εκ του φυσικού με μοντέλο θα διεξαχθεί στο χώρο IN TOTO στους Άγιους Ομολογητές απο τον ζωγράφο Μιλένκο Στεβάνοβιτς.
Μετά απο μια εισαγωγή σε υλικά και τρόπους χρήσης τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά ασκήσεων από ποικίλες πόζες και να ασκήσουν την πρακτική του σχεδίου με την ανθρώπινη φιγούρα και την φόρμα. Το εργαστήρι είναι δομημένο σε 3 σκέλη και η παρουσία των ενδιαφερόμενων και στα 3 μέρη συνιστάται ιδιαίτερα για ατομα που τους ενδιαφέρει το σχέδιο.

Εργαστήριο Χαρακτικής Υψιτυπίας 

εργαστήρι με Σιμώνη Φιλίππου

IN TOTO, Βοσπόρου 2, Άγιοι Ομολογητές, 1080
7 Δεκεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου, 18 Δεκεμβρίου 18:00μ.μ - 20:00μ.μ

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν με το σχέδιο, την χάραξη, και την τεχνική εκτύπωσης με τη μέθοδο της υψιτυπίας με την καθοδήγηση της χαράκτριας Σιμώνης Φιλίππου.
Χώρος διεξαγωγής θα είναι το εργαστήρι IN TOTO στους Αγίους Ομολογητές όπου υπάρχει πρόσβαση σε πρέσα χαρακτικής και υποδομές για παραγωγή έργου.
Θα υπάρξει μια εισαγωγή ως προς τα υλικά και τις ιδιότητες τους. Ακολούθως ο κάθε συμμετέχων θα ακολουθήσει τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας για την χάραξη και εκτύπωση του χαρακτικού τους. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε τρία σκέλη.
Μέρος Α: Εισαγωγή και σχέδιο
Μέρος Β: Μεταφορά σχεδίου σε εκτυπωτική μήτρα και χάραξη
Μέρος Γ: Προετοιμασία για τύπωμα και εκτύπωση

Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλους ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας.
Η παρουσία των συμμετεχόντων είναι απαραίτητη και για τα τρία μέρη του εργαστηρίου.

Re-mapping the practice

εργαστήρι με Αλεξάνδρα Πάμπουκα

Garage Art Space, Αμμοχώστου 16,  Λευκωσία, Κύπρος17 Ιανουαρίου, 31 Ιανουαρίου, 15 Φεβρουαρίου 18:00 μ.μ - 20:00 μ.μ

Επανασχεδιάζοντας τις καλλιτεχνικες πρακτικές για τη βιωσιμότητα (1)


Μέσα από δραστηριότητες και συζητήσεις οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατανοήσουν την έννοια της βιωσιμότητας (sustainability) στην τέχνη και θα διερευνήσουν τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις που αφορούν ειδικά την καλλιτεχνική τους πρακτική. Με την καθοδήγηση της συντονίστριας θα ξεκινήσουν να δημιουργούν το δικό τους πλάνο για πιο βιώσιμες καλλιτεχνικές πρακτικές. Στόχος είναι να παρουσιάσουν το πλάνο τους στο κοινό κατά το τρίτο εργαστήριο και να κινητοποιήσουν τη συζήτηση για το θέμα.

Επανασχεδιάζοντας τις καλλιτεχνικες πρακτικές για τη βιωσιμότητα (2)


Οι συμμετέχοντες/ ουσες θα παρουσιάσουν τα ευρήματα της έρευνας τους και θα γίνει ανατροφοδότηση. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουν την παρουσίαση της έρευνας τους για το κοινό με την καθοδήγηση της συντονίστριας.

Επανασχεδιάζοντας τις καλλιτεχνικες πρακτικές για τη βιωσιμότητα (3)


Οι συμμετέχοντες/ουσες θα διευθύνουν και θα φιλοξενήσουν μια ανοιχτή συζήτηση για τις βιώσιμες πρακτικές στην τέχνη, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει. Έτσι, παρέχεται στους συμμετέχοντες/ουσες μια πλατφόρμα για να παρουσιάσουν τα έργα και τις ιδέες τους για τις βιώσιμες πρακτικές στην τέχνη, προωθώντας τον ουσιαστικό διάλογο και τη δικτύωση εντός της κοινότητας.

Slow looking Practices / Head & Hand Walking

εργαστήρι με Κυριακή Κώστα

Συνάντηση: Phaneromenis 70
7, 8 και 9 Μαρτίου
10:00 π.μ. - 13:00 μ.μ


‘Ενα εργαστήριο σχετικό με την ποιητική οικειοποίηση του δημόσιου χώρου, εντοπίζοντας σηµεία του αστικού περιβάλλοντος που θα τροφοδοτήσουν και θα κεντρίσουν σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο σύχγρονος πολίτης να συνδεθεί με την πόλη του.

Ο περίπατος αποτελεί μια σημαντική πρακτική, ή ακόμα και τεχνική, µέσω της οποίας βιώνουμε έναν τόπο. Εξερευνώντας εργαλεία όπως η παρατήρηση, η χαρτογράφηση και ο ελέυθερος συνειρμός, πειραματιζόµαστε με μία πρακτική, η οποία µπορεί να αξιοποιηθεί ως το πρώτο βήµα για να συνειδητοποιήσει κανείς πώς βλέπει αλλά και πώς ερµηνεύει τον δημόσιο χώρο μέσα από τις καθημερινές του περιπλανήσεις. Στη συνάντηση θα εξερευνηθεί το δίκτυο φροντίδας της πόλης μας, δίνοντας έμφαση σε ανησυχίες σχετικά με τις αρχιτεκτονικές αστικές λεπτομέρειες, την συντήρηση, την επισκευή, την εγκατάλειψη, αλλά και το φαντασιακό που αναπόφεκτα και πάντα συνοδεύει τη σχέση μας με τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Το εργαστήριο Slow looking Practices / Head & Hand Walking σχετίζεται µε την πρακτική της εικαστικού Κυριακής Κώστα  και θέτει  ερωτήματα γύρω από τις εξής θεματικές: τελετουργικά της καθημερινής ζωής στον δημόσιο χώρο, έννοια του περπατήματος ως πρακτική και ως αισθητική εμπειρία, οικειοποίηση του αστικού τοπίου ως αναγκαία προϋπόθεση για τη φροντίδα του.

Η Κυριακή Κώστα είναι καλλίτεχνις και ερευνήτρια, που με διεπιστημονική προσέγγιση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τέχνη ως ανθρωπολογική πρακτική. Το έργο της εξερευνά και συνδυάζει μύθο και ιστορία, φιλοσοφία, κλιματικές και οικολογικές ανησυχίες. Δημιουργεί έργα τέχνης και εγκαταστάσεις σε συνεργασία με επαγγελματίες από διάφορους κλάδους. Παράγει συχνά συμμετοχικά περιβάλλοντα, οργανώνοντας κοινωνικές και πολιτικές παρεμβάσεις που ασκούν κριτική σε διαφορετικά πλαίσια και περιβάλλοντες χώρους.

Connective Artistic Practices: the art of learning through nature and co-presence, for all ages.

εργαστήρι με Χρυσταλλένη Λοϊζίδου & Hülya Dede

Ημερομηνίες και ώρα θα ανακοινωθουν σύντομα.
οίκημα συνδέσμου

Στην αρχή υπάρχει ροή. Η ύπαρξη στους ρυθμούς της φύσης, η αίσθηση του ανήκειν, με συνεχή πειραματισμό και δημιουργικότητα, η εμπειρία των στοιχείων και των εποχών, η παρατήρηση και η πράξη. Το τρέξιμο, το σκαρφάλωμα, το μάζεμα φρούτων, η κατασκευή καταφυγίων και το χώμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών μας. Η συνύπαρξη μέσα στη χαρά ζωής και την ευγνωμοσύνη για τα δώρα της φύσης. Μέχρι που η φροντίδα η οποία επιτρέπει την ύπαρξη μας σε φυσικό ρυθμό να φυλακιστεί από πρακτικές επιβεβλημένης εκπαίδευσης και παραγωγικότητας με αποτέλεσμα να αποσπαστούμε από τη ροή και μέχρι που η ύπαρξη, η αίσθηση και η πράξη να μετατραπούν σε δουλειά, και οι άνθρωποι σε πράγματα. Έτσι η επανάσταση δεν είναι παρά η μετάδοση πρακτικών ανάκτησης ρυθμού και ανθρώπινης σύνδεσης. Γι αυτό επιθυμούμε να μοιραστούμε, να θυμηθούμε, και να αναπτύξουμε μαζί σας έθιμα συνειδητής παρουσίας, σύνδεσης, φέρνοντας μαζί στοιχεία από την εκπαίδευση Waldorf Steiner που εστιάζει στην εικαστική και τελετουργική μετάδοση και ανάπτυξη δεξιοτήτων, από το κίνημα Σχολείων του Δάσους και την έμφαση του στην ελεύθερη μάθηση στο δάσος, και διασωσμενα στοιχεία προμοντέρνου Κυπριακού αναγιώματος.


Η σειρά εργαστηρίων είναι συνεργασία της ομάδας Είμαστε (www.eimaste.net) και του Eğitim Sanatı Derneği [Συνδέσμου για την Τέχνη της Εκπαίδευσης]. Έχει φιλοξενηθεί από το Συμπόσιο Artistic Connective Practices (Fontys University, Tilburg Netherlands 2022) και το Deep Commons Conference  (Department of Government and Politics, University College Cork, Ireland σε συνεργασία με το Le Terre Institute for Community and Ecology, Mississippi, USA). Το τελευταίο συγγραφικό έργο της ομάδας μας με τίτλο “Connective practices towards a radical politics of community-integrated learning and care across the divisions of Cyprus: Some learning points around making kin, cooperative pedagogy, and freedom-respecting technologies” θα συμπεριληφθεί στο επερχόμενο βιβλίο του SUNI Press "Deep Commons: Cultivating ecologies of solidarity and care beyond capitalism, patriarchy, racism, and the state".




Συμμετοχή

Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, εκπαιδευτικούς και άτομα που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση ως καλλιέργεια συντροφικότητας, αρμονικής συμμάθησης και συνεργασίας με παιδιά και άλλους ενήλικες μέσω παιχνιδιού και δημιουργικότητας. Συμπεριλαμβάνει στοιχεία εικαστικού πειραματισμού και χειροτεχνίας, παιχνίδια κίνησης, τραγούδι και συνδημιουργία περιβάλλοντος για ελεύθερο παιχνίδι. Γλώσσες εμψύχωσης: Ελληνικά, Τούρκικα, Αγγλικά